МОДЕЛЬ СИСТЕМИ З КОМПЛЕКСНОЇ ПРОТИДІЇ ФІШИНГУ - Давидюк, Андрій; Жилін, Артем; Худинцев, Микола (Інформаційна безпека людини, суспільства, держави, 2024)
Стаття присвячена розробці рішень із протидії фішингу. Проведено дослідження існуючих механізмів захисту від кіберзагроз фішингу, за результатами запропоновано модель технічного рішення для комплексної протидії фішингу. Ця модель включає набір інструментів для підтримки прийняття рішень користувача при використанні ним електронних ресурсів у мережі Інтернет. Використання таких інструментів повинно сприяти існуючим процесам кібергігієни та стати її практичною складовою. Ключові слова: кібербезпека, фішинг, кіберризик.