ГЕНЕЗИС ОРГАНІЗАЦІЇ СЕКРЕТНОГО ДІЛОВОДСТВА В УКРАЇНІ - Князєв, Сергій (Інформаційна безпека людини, суспільства, держави, 2024)
У статті розглянуто питання, пов’язані з дослідженням генезису організації секретного діловодства в Україні. Проведено аналіз різних історичних періодів нашої країни, у які діловодство стало відігравати особливо важливу роль для розвитку державності в Україні та становлення секретного діловодства. З урахуванням причин появи таємних документів, пов’язаних із розмежуванням відомостей, що містяться в них, можливих негативних наслідків від їх відкритого використання розглянуто процес поступового запровадження системи режимних заходів, спрямованих на захист секретних відомостей, що містяться в документах. За результатами дослідження виокремлено низку важливих складових, які суттєво вплинули на сучасну організацію секретного діловодства в Україні. Ключові слова: секретна інформація, секретне діловодство, державна таємниця.