ІНФОРМАЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ НЕЙТРАЛІЗАЦІЇ СТРЕСОВИХ ЯВИЩ СЕРЕД УКРАЇНСЬКОГО НАСЕЛЕННЯ В УМОВАХ ОСОБЛИВОГО ПЕРІОДУ - Горовий, Валерій (Інформаційна безпека людини, суспільства, держави, 2024)
У статті визначаються основні тенденції використання суспільно значущих інформаційних ресурсів, насамперед електронних, а також матеріалів фондів бібліотек, що відображають ментальні особливості українського народу, інформаційних матеріалів, у яких фіксуються важливі моменти підсвідомості, матеріалів вітчизняної художньої літератури, що в комплексі впливають на ослаблення стресових ситуацій в умовах російсько-української війни. Розглядається інструментарій використання цих ресурсів в умовах впливу воєнної ситуації на свідомість населення України. Ключові слова: інформаційний ресурс, стресові ситуації, гібридна війна, підсвідомість, ментальні впливи, електронні інформаційні технології, національна єдність.