Застосування методів анкетування в географічних дослідженнях міграцій населення Івано-Франківської області

Автор(и)

  • А. Р. Михайлюк Львівський національний університет імені Івана Франка вул. П. Дорошенка, 41, м. Львів, 79007, Україна, Україна https://orcid.org/0000-0002-8141-9238

Анотація

Результати. Основною вихідною базою даних еміграції населення Івано-Франківської області є результати опитування сто сімдесяти респондентів. Проведено аналіз вікової та статевої структури мігрантів, встановлено відсоткову участь респондентів у міграційних процесах у межах адміністративної одиниці. Визначено країни-реципієнти емігрантів з Івано-Франківської області. З’ясовано мету виїзду, умови переїзду та зазначено вплив пандемії на еміграцію. Міграційні процеси в Івано-Франківській області направлені, з одного боку, на ознайомлення з культурою, побутом розвинутих країн, а з іншого – на відтік молодих працездатних людей в пошуках добре оплачуваної роботи за кордоном. Така тенденція сприятиме штучному процесу старіння нації. 

Висновки. Найбільшою за кількістю країною-реципієнтом є Польща. Міграційні процеси, зокрема, еміграція, може бути мінімалізована завдяки належній оплаті праці, підвищення цінності людського капіталу, створення нових робочих місць, а також сприяння розвитку малого та середнього бізнесу.

Біографія автора

А. Р. Михайлюк , Львівський національний університет імені Івана Франка вул. П. Дорошенка, 41, м. Львів, 79007, Україна

аспірант кафедри економічної і соціальної географії

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-07-10

Номер

Розділ

ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ