Кікбоксинг в відображенні засобів колекціонування - Бугаєвський, Костянтин (Єдиноборства, 2023)
Мета: вивчити питання відображення занять кікбоксингом, у різноманітних засобах колекціонування, таких як філателія, фалеристика та нумізматика. Матеріал та методи. Це дослідження проводилося у вересні-жовтні 2021 року. Під час проведення дослідницької роботи було використано метод поглибленого літературно-критичного аналізу доступних наукових джерел інформації з використанням довідників, енциклопедій, каталогів, спеціалізованих періодичних видань, інтернет-ресурсів. Результати: у цьому дослідженні представлена інформація про популярність кікбоксингу, відображення засобів колекціонування. Представлені такі засоби колекціонування – філателія, фалеристика та нумізматика. Отримані дані та їх аналіз свідчать про те, що в засобах колекціонування, у досить повному обсязі представлені матеріали, що розповідають про популярність і місце цього виду єдиноборств, серед інших, подібних видів спорту, а також про змагання різного рівня з кікбоксингу, що проводяться в світі. Найактивніше, кікбоксинг, представлений у зарубіжній філателії, пам’ятних та нагородних медалях, на значках. Висновки. За результатами дослідження було визначено, що вже багато років, у світових засобах колекціонування, активно пропагується такий вид бойових єдиноборств, як кікбоксинг, з відображенням у філателії, нумізматиці та фалеристиці, найважливіших спортивних подій у світі цього виду спорту, як на рівні окремої держави , і чемпіонатів континенту, світу. Сучасні засоби колекціонування, здатні в досить повному обсязі, доступно, яскраво та інформативно, донести всю необхідну інформацію про події, що відбуваються в цьому виді єдиноборств, що відбуваються у всьому світі. Сучасне колекціонування, насамперед тематичне, одна із дієвих засобів розширення сфери пізнання, у досліджуваному питанні і, дуже, нестандартним способом подачі цікавої додаткової інформації.