ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ МОЛОЧНОЇ ГАЛУЗІ В КОНТЕКСТІ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН

Автор(и)

  • Ірина Анатоліївна Косач ЧДІЕУ, Україна
  • Анастасія Олександрівна Лелюк ЧДІЕУ, Україна
  • Юлія Юріївна Сівель ЧДІЕУ, Україна

Ключові слова:

молочна галузь, конкурентоспроможність, експорт, імпорт

Анотація

У статті розглянуто шляхи підвищення конкурентоспроможності молочної галузі України на сучасному етапі розвитку економіки. Обґрунтовується необхідність комплексного вирішення проблем розвитку підприємств галузі та роль держави в цьому процесі. Конкуренцію розглянуто як чинник підвищення ефективності господарювання в молочній галузі та встановлено, що провідну роль у цьому процесі слід відводити молокопереробним підприємствам.


Біографії авторів

Ірина Анатоліївна Косач, ЧДІЕУ

кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту ЧДІЕУ

Анастасія Олександрівна Лелюк, ЧДІЕУ

студентка

Юлія Юріївна Сівель, ЧДІЕУ

студентка

Посилання

Біла С. Роль держави у формуванні конкурентного середовища як передумови структурних перетворень економіки / С. Біла // Вісник Української Академії державного управління при Президентові України. - 2001. - № 1. – С. 81-90.

Білорус О. Г. Менеджмент: конкурентоздатність і ефективність / О. Г. Білорус, Є. Г. Панченко. - К. : Знання, 1992. – 40 с.

Борисенко З. Діалектика монополізму і конкуренції в умовах глобалізації / З. Борисенко // Вісник Національної академії державного управління при Президентові України. - 2004. - № 2. - С. 404-409.

Виноградський М. Д. Менеджмент в організації: навч. посіб. для студ. екон. спец. вузів / Виноградський М. Д., Виноградська А. М., Шканова О. М. – К. : Кондор, 2002. – 654 с.

Воронов А. Конкуренция в 21 веке / А. Воронов // Маркетинг. - 2001. - № 5(60). - С. 16-24.

Грищенко І. М. Формування конкурентного середовища на ринку послуг України / І. М. Грищенко // Підприємництво, господарство і право. – 2007. - № 5. - С. 163-166.

Дворак М. С. Чинники формування конкурентного середовища на ринку України / М. С. Дворак // Актуальні проблеми економіки. - 2006. - № 9(63). – С. 120-127.

Желєзняк А. М. Управління якістю молока та молокопродуктів / А. М. Желєзняк // Збірник наукових праць / За ред. М. І. Бахмата. – Кам’янець – Подільський : Абетка, 2006. - С. 212–214.

Конкурентоспроможність економіки України в умовах глобалізації: монографія / Я. А. Жаліко, Я. Б. Базилюк, Я. В. Белінська та ін.; Нац. ін-т стратегічних досліджень . - К. : Знання України, 2005. - 387 с.

Ільчик М. М. Прогноз попиту та пропозиції молокопродуктів: продовольче споживання, експорт та обсяги виробництва / М. М. Ільчик // Аграрна наука і освіта. – 2003. - № 3-4. - С.106-111.

Виробництво молока в Україні в 2013 році збільшиться на 3,2% [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukr.net/news/virobnictvo_moloka_v_ukra_n_v_2013_roc_zb_lshitsja_na_3_2-18039247-1.html

Рынок молокопродуктов в Украине: проблемы экспорта и импорта [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.marketing-ua.com/marketingnews.php?id=23238.

##submission.downloads##

Опубліковано

2013-10-31

Номер

Розділ

Міжнародна економіка