Проблеми технічної підготовки у хокеї з шайбою на етапі початкової підготовки в умовах дистанційного навчально-тренувального процесу - Мітова , Олена; Скрипець , Даніїл (Спортивні ігри, 2023)
Стаття присвячена аналізу сучасного стану технічної підготовки на етапі початкової підготовки у хокеї з шайбою в умовах офлайн і онлайн режимів навчання. Мета дослідження – проаналізувати сучасний стан проблеми побудови технічної підготовки на етапі початкової підготовки у хокеї із шайбою в умовах офлайн та онлайн режиму навчально-тренувального процесу на основі науково-методичної літератури. В ході проведеного дослідження було використано такі методи: аналіз спеціальної, науково-методичної літератури, аналіз документальних матеріалів. Результати. Аналіз науково-методичної літератури свідчить, що низкою авторів висвітлено питання побудови навчального процесу на етапі початкової підготовки у хокеї з шайбою й обґрунтовано різні підходи й методики навчання. Враховуючи умови пандеміологічного та воєнного станів сьогодення, особливої значущості набуває необхідність наукового обґрунтування структури та змісту технічної підготовки у хокеї з шайбою, яка передбачає комплексний підхід щодо опанування теоретичними знаннями юними спортсменами з техніки прийомів у поєднанні з руховою діяльністю при дистанційному навчально-тренувальному процесі з урахуванням вікових особливостей; розвитку специфічних для хокею якостей, застосування сучасних форм теоретичної підготовки, наочних методів навчання техніки, що дозволить підвищити ефективність управління процесом навчання техніки у командній грі, підвищити рівень технічної та теоретичної підготовленості юних хокеїстів першого року навчання у ДЮСШ. Висновки. Виявлено стан проблеми технічної підготовки на етапі початкової підготовки у хокеї з шайбою при офлайн та онлайн режимах навчально-тренувального процесу на основі науково-методичної літератури.