Гандбол в відображенні засобів колекціонування. Мета дослідження - Бугаєвський, Костянтин (Спортивні ігри, 2023)
Мета дослідження: представити результати проведеного дослідження, присвяченого вивченню відображення чоловічого і жіночого гандболу, в різноманітних засобах колекціонування, таких як філателія, фалеристика та нумізматика. Матеріал і методи дослідження: При проведенні даної дослідницької роботи, нами був використаний метод поглибленого літературно-критичного аналізу доступних наукових джерел інформації по досліджуваному питанню, з використанням довідників, енциклопедій, каталогів, спеціалізованих періодичних видань, інтернет-ресурсів. Результати дослідження: отримані дані та їх аналіз, свідчать про те, що в засобах колекціонування, в досить повному обсязі представлені матеріали, що розповідають про популярність і місце чоловічого і жіночого гандболу, серед інших видів спортивних ігор, а також, про змагання різного рівня, по цього виду спорту, що проводяться в світі. Найбільш активно чоловічий і жіночий гандбол, представлені в зарубіжній філателії, пам’ятних монетах і на значках. Висновки: За результатами дослідження було визначено, що вже багато років, в світових засобах колекціонування, активно пропагується такий вид спортивних ігор, як гандбол - чоловічий і жіночий, з відображенням у філателії, нумізматики і фалеристики, найбільш важливих спортивних подій у світі цього виду спорту , як на рівні окремої держави, так і чемпіонатів континенту, світу і Олімпійських ігор. Сучасні засоби колекціонування, здатні в досить повному обсязі, є, барвисто і інформативно, донести всю необхідну інформацію про події, що відбуваються в цьому виді спортивних ігор, що відбуваються в усьому світі. Сучасне колекціонування, в першу чергу тематичне, є одним з дієвих засобів розширення сфери пізнання, в досліджуваному питанні і, вельми, нестандартним способом подачі цікавої додаткової інформації.