Дослідження базової интерпретативної перспективи тренерського менеджменту в спеціальних спортивних класах - Баю, Аді; Сугіянто; Априліянто, Трі (Спортивні ігри, 2023)
Адміністрація організації з метою досягнення поставлених цілей повинна максимально ефективно використовувати наявні у неї ресурси. Організація є ефективною, якщо її адміністрація з метою досягнення запланованих завдань використовує оптимальні принципи керівництва, ефективні види діяльності в рамках установи. Для оптимізації управління необхідно розглядати кілька аспектів, таких як: організаційна структура, розвиток спортсменів і обмеження всередині організації. Мета даного дослідження – визначити систему управління спортивними класами в SMP Negeri 1 Surakarta. Даний тип дослідження включає якісні дослідження, базові інтерпретаційні дослідження. Дослідники використовували метод інтерв’ю, спостереження і контентаналіз. У даному дослідженні використовувався збір даних, їх аналіз та узагальнення, представлення даних і формування висновків. Результати даного дослідження показують, що адміністрація організації, в якій функціонують спеціальні спортивні класи SMP Negeri 1 Surakarta, здійснювали функції управління, включаючи планування, організацію, керівництво і контроль. Спеціальні спортивні класи SMP Negeri 1 Surakarta мають дві моделі тренерської роботи, а саме тренувальну і освітню. Тренер подає заявку на програму періодизації тренувань. В кінці кожного року проводиться оцінка результатів роботи, ефективності тренувальних програм, наданих тренером, досягнень спортсменів і проблем, що виникають в роботі спеціальних спортивних класів SMP Negeri 1 Surakarta.