Управління розвитком спортсменів з обмеженими фізичними можливостями у волейболі сидячи - Ісмаїл, Тауфік; Сугіянто; Кунта, Сапта (Спортивні ігри, 2023)
Ця робота спрямована на вивчення особливостей супроводу спортсменів з обмеженими можливостями у волейболі сидячи. Застосовано метод дослідження тренувальної діяльності спортсменів з обмеженими можливостями у Національному відділенні волейболу Індонезії «Пелатнас» у Суракарті. Контингент цього дослідження склали спортсмени, тренери та адміністратори індонезійського NPC. Методи збору даних, що використовуються в дослідженні, включають активне спостереження, інтерв’ю та контентаналіз. Використовувалися два методи тріангуляції, а саме – тріангуляцію даних та метод тріангуляції. У методі перевірки достовірності даних використовувалась методика тріангуляції. Аналіз даних проводився у чотири етапи, а саме: етап збору даних, етап обробки даних, етап подання даних та етап підготовки висновків. Результати дослідження показали, що спортсмени у волейболі сидячи мають досить непогані результати. Спілкування між спортсменами, адміністраторами та тренерами команди гарне, вони завжди емоційно підтримують один до одного. Тренери для проведення занять із спортсменами з обмеженими можливостями в індонезійському волейболі, повинні мати національну ліцензію. Стан приміщень та інфраструктури забезпечує зручність у процесі тренувань спортсменів з обмеженими фізичними можливостями у волейболі сидячи. Система фінансування тренувального процесу спортсменів з обмеженими можливостями з волейболу сидячи здійснюється Міністерством молоді та спорту, а фінансова система, спрямована на забезпечення спортсменів з обмеженими можливостями з волейболу сидячи, і здійснюється з бюджету APBN. Тренувальний процес спортсменів з обмеженими фізичними можливостями у волейболі сидчи добре спланований, на це вказує розроблена програма підготовки спортсменів, а плани тренувань відповідають планам національної збірної. Здійснюється короткострокове, середньострокове та довгострокове планування.