Особливості індивідуалізації в спортивних іграх - Тропін , Юрій; Перевозник , Володимир; Бойченко , Наталя; Середа , Наталія; Джерелій , Валерій (Спортивні ігри, 2023)
індивідуалізації в спортивних іграх. Матеріал та методи. Для проведення дослідження були використовувані такі методи: аналіз науково-методичної інформації та мереж Інтернет, узагальнення передового практичного досвіду. Було проведено комп'ютерний пошук літератури у наукових базах даних, такі як Scopus, PubMed, Web of Science та Google Scholar. Результати: аналіз науково-методичної інформації, джерел Інтернету та узагальнення передового практичного досвіду дозволив встановити, що проблема індивідуалізації підготовки в спортивних іграх є актуальною і важливою для проведення досліджень. Багато відомих тренерів та науковців займаються вивченням цієї проблеми та розробкою нових підходів до індивідуалізації підготовки спортсменів. У цьому контексті важливим є використання новітніх технологій та аналітичних інструментів, таких як відеоаналіз, біомеханічне моделювання та інше. Встановлено, що кожен спортсмен в спортивних іграх має свої індивідуальні особливості, які потрібно враховувати при розробці індивідуальної програми тренувань (враховувати фізичну підготовку, техніку гри, тактику, ментальну стійкість та інші аспекти). Зазначено, що індивідуалізація може мати позитивний вплив на мотивацію спортсмена та підвищення його самооцінки. Крім того, індивідуальний підхід може допомогти запобігти травмам та перенавантаженням. Врахування особливостей кожного спортсмена в тренувальному процесі буде впливати позитивно на результативність тренувань та досягнення успіху у спортивних змаганнях. Висновки. Встановлено, що індивідуалізація в спортивних іграх є важливим елементом підготовки спортсменів та команд, що дозволяє досягати більш високих результатів на змаганнях. Врахування особистих особливостей гравців та команди в цілому, використання індивідуальних тренувань та тактик, підбір підходів до психологічного тренінгу та мотивації гравців, а також використання аналітики та статистики – це всі ключові аспекти успішної індивідуалізації в спортивних іграх.