Вплив тренування почуття м'яча на навички дриблінгу у спортсменів-любителів футболу - Ахмад , Атік; Сіманджунтак, Віктор; Юнітанінгрум, Вівік; Мухаммед , Алі (Спортивні ігри, 2023)
Мета даного дослідження - визначити вплив тренування почуття м'яча на навички дриблінгу у спортсменів-любителів футболу. Дане дослідження носило експериментальний послідовний характер. Тести в даному дослідженні проводилися двічі, а саме, до експерименту і після експерименту. У даному дослідженні взяли участь 20 спортсменів з Понтіанак, які займаються футболом. Для визначення показників техніки дриблінгу використовувалася контрольна вправа «Тест на дриблінг», результати якої визначалися в тривалості виконання завдання, в секундах. У тренувальній програмі досліджуваних футболістів, спрямованої на вдосконалення дриблінгу, використовувалися вправи на почуття м'яча. За результатами проведеного дослідження доведено наявність значного вплив вправ, спрямованих на розвиток почуття м'яча, на володіння м'ячем при дриблінгу. На це вказують значні зміни показників контрольної вправи, отриманих після проведеного педагогічного експерименту (р<0,05). Аналіз отриманих даних показує, що середнє значення результатів контрольного тесту гравців, що беруть участь у педагогічному експерименті краще, ніж середнє значення показників контрольної вправи гравців, в тренувальному процесі яких не використовувалися вправи на відчуття м'яча (26,70 <30,30). Таким чином, можна зробити висновок, що тренування почуття м'яча може сприяти утворенню навички дриблінгу у спортсменів-любителів футболу.