Дослідження розвитку спорту петанк в центральній провінції Ява в Індонезії. - Памунгкас, Гананг; Крістіянто, Агус; Доус, Мухсін (Спортивні ігри, 2023)
Дане дослідження спрямоване на визначення: 1) ступеня розвитку спорту петанк в провінції Центральна Ява, 2) зусиль по поширенню спорту петанк, що вживаються урядом провінції Центральної Яви, 3) тренерських досягнень в спорті петанк в провінції Центральна Ява. Місцем проведення дослідження є Індонезійська федерація спорту петанк (FOPI Central Java Government). Дане дослідження відноситься до типу дослідження конкретних випадків. В даному дослідженні використовуються якісні методи, а саме спостереження, інтерв'ю та контентаналіз. Було проведено три види досліджень, а саме: збір, аналіз даних і формулювання висновків. За результатами дослідження можна зробити наступні висновки: 1) Розвиток спорту петанк в Центральній Яві відбувається досить швидко. 2) Урядом провінції Центральна Ява предпрінімаемаются зусилля по поширенню спорту петанк серед населення. 3) Організаційна структура Petanque Central Java оптимальна. 4) Координація між посадовими особами FOPI в Центральній Яві ефективна. 5) Керівництво FOPI Central Java веде загальне керівництво всіма підрозділами в містах / округах. 6) З метою залучити талановитих спортсменів, провести підвищення кваліфікації тренерів та суддів керівництво провінції FOPI Центральної Яви доклав значних зусиль для проведення якомога більшої кількості спортивних заходів. 7) Поширення спорту петанк продовжує осуществляеться шляхом його впровадження в школах (початкової, молодшої, середньої та старшої) і в університеті, з залученням вчителів, що є одним з методів його популяризації серед населення. 8) Спортсмени петанку в Центральній Яві мають високі спортивні досягнення. 9) Організаційні показники, ступінь поширення, і в цілому, тренерська робота по спорту петанк, проходять на високому рівні.