Аналіз послуг з визначення перспективності гравців в тенісі. Погляд на антропометричні і біодинамічні аспекти - Джанна, Муніфатул; Хідаятулла, Фуркон; Сайфулла, Роні (Спортивні ігри, 2023)
Це дослідження спрямоване на аналіз антропометричних і біодинамічних факторів, що дають можливість тенісному тренерському штабу виявити схильність студентів FKOR UNS Surakarta до високих досягнень в тенісі. В даному дослідженні використовується кількісний дослідницький підхід з використанням дослідження факторного аналізу. Отримані в ході дослідження дані, були оброблені і проаналізовані з використанням програмного забезпечення SPSS версії 22 і факторного аналізу з використанням тесту Кайзера-Мейера-Олкіна і Бартлетта. В даному дослідженні брали участь 25 студентів, що навчаються тенісу за програмою FKOR UNS. В даному дослідженні використовувалася методика повної вибірки. Збір даних проходив з використанням контрольних тестів і вимірювань. Оцінювалися такі антропометричні фактори, що визначають схильність до заняття тенісом: вага (рівний 0,695), довжина тіла (рівний 0,661), і довжина руки (рівна 0,628). Біодинамічним факторам, що визначає здатність займатися тенісом, є сила м'язів рук (значення 0,863) і координація очей і руки (значення 0,653). За результатами другого аналізу з'ясовано, що п'ять змінних мають значення вибірки р>0,5. Таким чином, можна зробити висновок, що більші показники вибірки цих факторів будуть сприяти навчанню тенісу і значним досягненням студентів в тенісі.