Дослідження фізичноїпідготовленості дівчат, які займаються настільним тенісом у процесі спортивно-орієнтованого фізичного виховання - Темченко, Володимир; Ковтун, Олена; Тимченко, Ганна (Спортивні ігри, 2024)
Розглянуто застосування спортивно орієнтованого фізичного виховання студентів закладів вищої освіти. Підкреслено, що на даний час необхідні глибокі та різноманітні дослідження системи фізичного виховання студентів з урахуванням доцільності і ефективності впровадження інформаційних технологій, детальна розробка конкретних методик і створення принципово нової моделі всього процесу навчання. Використання спортивно орієнтованого фізичного виховання в закладах вищої освіти підвищує активність студентів, їхню мотивацію до занять фізичними вправами, надає можливість індивідуалізувати процес фізичного виховання, інтенсифікувати навчально-тренувальний процес, створює умови для самостійної роботи та сприяє виробленню самооцінки. Результатом вищевказаного є підвищення ефективності навчально-тренувального процесу. Мета: визначити динаміку фізичної підготовленості дівчат, які займаються настільним тенісом в процесі спортивно орієнтованого фізичного виховання у закладі вищої освіти. Матеріал: в дослідженнях були задіяні дівчата (n=24) у віці 18-20 років. Методи: аналіз літературних джерел, формуючий педагогічний експеримент, математична статистика. Результати: за результатами проведеного експерименту констатовано достовірне покращення (р<0,05) показників рівня фізичної підготовленості дівчат, які займаються настільним тенісом в процесі спортивно орієнтованого фізичного виховання. Отримані результати досліджень показують, що використання інформаційних технологій в процесі спортивно-орієнтованого фізичного виховання у вищих навчальних закладах з більшим ступенем вірогідності впливає на поліпшення технічної підготовленості студентів, що займаються настільним тенісом.