Вдосконалення тактичної підготовки юних баскетболістів 14-16 років засобами інформаційних технологій - Помещикова , Ірина; Філенко , Людмила (Спортивні ігри, 2024)
У статті розглянуті результати впровадження комп’ютерної програми з моделювання тактичних дій у навчально-тренувальний процес юних баскетболістів (n=24). Мета: підвищити рівень володіння тактичними комбінаціями у юних баскетболістів 14-16 років засобами комп’ютерних навчальних програм. Методи: теоретичний аналіз та узагальнення літературних джерел; методи інформаційного моделювання; контрольні тести та випробування; методи математичної статистики. Результати: представлена динаміка змін показників тактичної підготовленості спортсменів 14-16 років протягом тренувального мезоциклу. Висновки: встановлено достовірний приріст досліджуваних показників (p<0,05).