Вибір стратегії інноваційного розвитку підприємства у форматі екологічної відповідальності. - Короленко, Ріта Вікторівна (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2017)
У статті обґрунтовується необхідність впровадження у практику управління підприємством екологічної відповідальності при формуванні та реалізації стратегії розвитку підприємства. Досліджено та розширено змістовне наповнення сутності стратегії інноваційного розвитку підприємства. Обґрунтовано необхідність розгляду формату екологічної та соціальної відповідальності в структурі соціально-економічної системи. Використано методологію концептуального аналізу для системного розв’язання наукової задачі щодо визначення категорій «стратегія», «інновації», «інноваційна діяльність», «інноваційний процес». Обґрунтовано концептуальний підхід до процесу формування стратегії інноваційного розвитку підприємства на засадах екологічної відповідальності в контексті поєднання процесних, структурних та організаційних аспектів. Доведено, що в умовах розвитку інноваційної економіки особливого значення набуває екологічна відповідальність, визначальна роль якої актуалізує необхідність вибору підприємством ефективної стратегії інноваційного розвитку.