Передумови конкуренції за людський потенціал: молодіжний сегмент міжнародного ринку праці. - Калініна, Світлана Петрівна; Давидюк, Людмила Петрівна (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2017)
В статті розглянуто питання розвитку молодіжного сегменту міжнародного ринку праці, встановлено наявність територіальних диспропорцій у рівні економічної активності молоді. Підкреслено, що молодь є найбільш мобільним сегментом ринку праці і утворює потенційні міграційні потоки, які є проявом конкуренції за людський потенціал на міжнародному ринку праці. Охарактеризовано тенденцію трудової міграції висококваліфікованих кадрів до розвинутих країн.