ВПЛИВ ТНК НА ПОШИРЕННЯ ПРОЦЕСУ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Капранов, Максим (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2023)
Явище глобалізації спричинило значні зміни у світовій економіці, політиці та культурі. Визначено, що одним із ключових гравців у процесі глобалізації є транснаціональна корпорація (ТНК), компанія, яка працює в багатьох країнах і має глобальне охоплення. Зазначено, що вплив ТНК на поширення глобалізації є темою дискусій і аналізу серед науковців і політиків. Ця дослідницька стаття має на меті вивчити роль ТНК у процесі глобалізації, включаючи їхню діяльність і внесок у глобалізацію. Крім того, у цій статті досліджено позитивний і негативний вплив ТНК на глобалізацію. Проводячи комплексний аналіз впливу ТНК на глобалізацію, ця стаття прагне зробити свій внесок у поточні дискусії про вплив глобальної інтеграції на різні аспекти суспільства.