НАПРЯМИ ТА ЗАВДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ ЩОДО БЕЗПЕКИ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Разумова , Ганна; Курносова , Ольга (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2024)
Метою статті є визначення напрямів та завдань державної політики України у сфері забезпечення безпеки інвестиційної діяльності в сучасних умовах. Об’єктом дослідження є інвестиційна діяльність в Україні. В результаті дослідження проаналізовано законодавчу та нормативно-правову базу щодо регулювання інвестиційної діяльності України, а також визначено роль цих документів у забезпеченні безпеки інвестиційної діяльності та покращенні інвестиційного клімату. Наведено основні напрями та завдання державної політики в галузі безпеки інвестиційної діяльності на поточному етапі розвитку. Зазначено, що держава повинна активно співпрацювати з приватним сектором, надаючи підтримку у вигляді фінансових інструментів, створенні сприятливих законодавчих умов та інфраструктури. Суб’єктам господарювання необхідно долучатись до інвестування у розвиток «зелених» технологій та активно співпрацювати з державними структурами для досягнення спільних цілей. Визначено, що розвиток «зелених» кластерів та інноваційних парків не лише сприятиме підвищенню рівня безпеки в інвестиційній сфері, але й створить сприятливі умови для сталого економічного зростання та соціального розвитку. Це дозволить ефективно використовувати потенціал держави та приватного сектору для забезпечення стабільності та безпеки в інвестиційній діяльності в епоху цифровізації бізнес-процесів. Сформовано основні напрями, що сприятимуть забезпеченню безпеки інвестиційної діяльності в країні, а також стимулювання економічного зростання та розвитку.