ДИНАМІЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНВЕСТИЦІЙНО-БУДІВЕЛЬНИХ ПРОЕКТІВ - Марченко, Ірина Федорівна; Марченко, Юлія Юріївна (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2014)
Розглянуто особливості будівництва, як економічного процесу з точки зору економіко-математичного моделювання. Розглянуто проблему вибору сукупності інвестиційно-будівельних проектів в умовах обмеженості початкової величини грошового фонду, розглянуто поняття методу системної динаміки і його принципи. Визначено концепцію створення системно-динамічної моделі, в рамках якої встановлені основні припущення та причинно-наслідкові зв’язки моделі управління реалізацією інвестиційно-будівельних проектів. Розроблено комплекс економіко-математичних моделей управління, реалізації і оцінки інвестиційно-будівельних проектів, який дозволяє формалізувати кожен бізнес-процес інвестиційно-будівельного проекту для динамічної оцінки, здійснення вибору найбільш ефективного проекту, створення плану управління проектом і визначення витрат на оплату праці з врахуванням своєчасного виконання заданого об’єму робіт.