КОМПАРАТИВНИЙ АНАЛІЗ ВПЛИВУ ПРИНЦИПІВ АДМІНІСТРАТИВНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ НА ДІЯЛЬНІСТЬ ОРГАНІВ ЗАКОНОДАВЧОЇ ВЛАДИ УКРАЇНИ ТА СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ - Богданов, Сергій Миколайович; Котко, Дар’я Володимирівна; Машин, Владислав Вадимович (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2014)
В статті розглянуто елементи управління адміністративного менеджменту, що були запропоновані засновником класичної школи управління Анрі Файолем. Проаналізовано останні дослідження та публікації вітчизняних та закордонних дослідників, що були задіяні у вивчення даних аспектів. Проведений компаративний аналіз впливу принципів адміністративного менеджменту на формування та діяльність органів законодавчої гілки влади на прикладі парламентів двох країн - Верховної Ради України та Конгресу Сполучених Штатів Америки. Були досліджені особливості реалізації принципів адміністративного менеджменту - планування, організації, влади (делегування), координації та моніторингу - в державних органах законодавчої влади. Проаналізовано ефективність застосування даних принципів адміністративного менеджменту в діяльності зборів народних обранців України та Сполучених Штатів Америки. Виявлено суттєві ризики, що виникають у наслідок ігнорування застосування елементів управління адміністративного менеджменту в діяльності законодавчої гілки державної влади двох країн. На підставі проведеного дослідження визначено істотний вплив, що здійснюється елементами управління адміністративного менеджменту на ефективність діяльності законодавчих органів влади.