СИСТЕМНІ ПЕРЕТВОРЕННЯ ТРАНСНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ В НОВІТНІХ ІМПЕРАТИВАХ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ - Михайлишин, Л. І. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2015)
Потреба в дослідженні системних перетворень транснаціоналізації в новітніх імперативах інноваційного розвитку викликана високою динамічністю розвитку визначальних умов функціонування сучасної світової економіки. Це в першу чергу діяльність ТНК та розвиток інновацій, що забезпечують високу конкурентоспроможність компаній що їх використовують та значною мірою раціоналізують використання виробничих ресурсів. Взаємоповֹ’язаність інновацій і діяльності ТНК пояснюється в першу чергу тим, що перші потребують все нових і більш об’ємних фінансових ресурсів, другі ж - виступають надійним і що саме головне зацікавленим їх джерелом. В рамках такої взаємодії і сформовано ряд різноманітних операцій, щодо поширення інновацій в діяльності суб’єктів економічної глобалізації і ці операції та їх складові утворюють специфічну систему інноваційного розвитку. У статті досліджено специфіку здійснення цих операцій й проведено аналіз факторів, що зумовлюють їх трансформаційні процеси в сучасних умовах. За результатами такого дослідження виявлено сучасні імперативи інноваційного розвитку та способи їх використання в діяльності суб’єктів транснаціоналізації.