ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ЗБАЛАНСОВАНИМ РОЗВИТКОМ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА - Кузьміна, О. В. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2015)
Зроблено аналіз сукупності наукових принципів формування системи стратегічного управління. Структуровано окремі загальні та специфічні принципи даної системи стратегічного управління. Загальні принципи стратегічного управління збалансованим розвитком (системності, адаптивності, оптимальності, науковості, взаємозв’язку та взаємообумовленості, інформаційної забезпеченості) сформовані як основні вимоги до побудови системи, ґрунтуються на системному підході до стратегічного управління, ураховують положення теорій управління збалансованим розвитком. Специфічні принципи стратегічного управління збалансованим розвитком (гнучкості, ефективності, комплексності, раціональності, відкритості до інноваційних перетворень, результативності, контролю) підсилюють дію загальних та мають на меті управління різними соціально-економічними явищами й процесами відповідно до потреб успішного розвитку підприємства. Використання в діяльності промислових принципів стратегічного управління збалансованим розвитком дозволить налагодити роботу всіх складових частин системи у довгостроковій перспективі для виходу на нову якість управління та розвитка