Сучасні тенденції розвитку регіонального ринку м’яса в Україні. - Маховський, Дмитро Валерійович (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2017)
У статті представлені результати дослідження ринку м'яса в Україні та Дніпропетровській області. Визначено і проаналізовано основні тенденції в кон'юнктурі ринку м'яса в цілому і в окремих його сегментах. Досліджено реальну і потенційну ємність ринків птиці, свинини і яловичини в Україні. Встановлено та проаналізовано найбільш значущі чинники розвитку досліджуваного ринку. Розраховано потенціал зростання ринку за науково обґрунтованої норми споживання на одну людину. Висвітлено основні структурні зміни пропозиції і фонду споживання за видами м'яса, які відбулися протягом дослідженого періоду. Проведена економічна оцінка чистого експорту основних видів м'яса в Україні. Досліджено основні складові балансу м'яса і м'ясопродуктів за окремими видами. Представлені та обґрунтовані пропозиції і рекомендації щодо перспектив розвитку ринку м'яса в Україні та окремих його сегментів в умовах негат ивних соціально-економічних процесів, які відбулися в державі. Визначено пріоритетність нарощування пропозиції м'яса в Україні, як одну з основних складових механізму стабілізації цін на ринку і передумов для зростання чистого експорту.