Використання світового досвіду створення нових робочих місць в сучасних умовах. - Міщенко, Світлана Олегівна (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2017)
Проаналізовано ситуацію на ринку праці України, досліджено проблеми попиту та пропозиції робочої сили. Охарактеризовано пріоритетні напрямки державної політики зайнятості зарубіжних країн. Досліджено сучасні тенденції створення нових робочих місць та визначено мотиватори створення нових робочих місць. Визначено актуальність формування механізму державного регулювання ринку праці за допомогою створення індустріальних парків як інструмента для вирішення питання зайнятості. Обґрунтовано існуючі заходи по стимулюванню процесу створення робочих місць на територіях індустріальних парків.