ІНФОРМАЦІЙНІ ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В УПРАВЛІННІ ПРОМИСЛОВИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ: СУЧАСНІ АСПЕКТИ - Makarova, Mariana (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2018)
У цій оглядовій статті висвітлено, якими причинами з’ясовується сучасна трансформація ролі інноваційних інформаційних технологій та функцій IT-фахівців в управлінні промисловими та іншими підприємствами. Важливі зсуви в автоматизації управління на промислових та інших підприємствах в інформаційну епоху і епоху знань висвітлено у публіцистичних і наукових роботах Н. Карра, Б.Б. Славіна (2003, 2015-2016 рр.). Наукового обгрунтування потребує виявлення залежності ролі ІТ від галузі, технології організації праці і типів управління на промислових та інших підприємствах в інформаційну епоху та епоху знань, що дозволить більш чітко ставити завдання для ІТ-служб підприємств та їх CIO. У статті проаналізовано наукові точки зору на сучасні зміни ролі інноваційних інформаційних технологій в управлінні підприємствами різних галузей й завдання для ІТ-служб підприємств та їх CIO, що випливають з цієї трансформації. Вітчизняним промисловим та іншим підприємствам вже нині слід оцінити ступінь готовності до освоєння підходів до застосування IT розвиненої інформаційної епохи та епохи знань в управлінні. Це допоможе сформувати стратегію і план найважливіших заходів із загального управління підприємством та IT-менеджменту.