АНАЛІЗ ПІДХОДІВ ДО УПРАВЛІННЯ РОЗРОБКОЮ ПРОГРАМНИХ ПРОДУКТІВ У СФЕРІ ФІНАНСОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Камишникова, Евеліна; Омельченко, Дмитро (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2024)
У статті виконано аналіз існуючих підходів до управління розробкою програмних продуктів з метою визначення основних критеріїв їх вибору у сфері фінансових технологій. Проведено аналіз основних моделей і методологій розробки програмних продуктів з метою визначення їх основних характеристик, переваг і недоліків. Найбільш популярними визнано методології, які базуються на принципах Agile. Визначено основні вимоги до програмних продуктів у сфері фінансових технологій, а також ключові моменти, на які необхідно звернути увагу під час розробки програмних продуктів у даній сфері. Встановлено, що під час розробки програмних продуктів у сфері фінансових технологій особливу увагу необхідно звернути на етапи тестування, впровадження, інтеграції з зовнішніми системами, а також розробки і підтримки документації. Визначено основні критерії вибору підходів до розробки програмних продуктів у даній сфері. Встановлено, що для розробки програмних продуктів у даній сфері підходять гнучкі методології, які базуються на ітераційній моделі.