ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ КОН’ЮНКТУРИ РИНКУ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ АВІАБУДУВАННЯ - Навроцька, Тамара Анатоліївна (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2014)
У статті розглянуті тенденції розвитку кон’юнктури ринку продукції підприємств авіабудування, надається порівняльна характеристика індексів виробництва підприємств машинобудування. Проведено аналіз теперішнього стану кон’юнктури ринку продукції підприємств авіабудування. Керуючись даними офіційної статистики підкреслено глибоку кризу вітчизняного виробництва. Досліджено діяльність машинобудівних підприємств України за 2000-2014рр. Визначено основних конкурентів вітчизняних виробників літаків та іншої продукції літакобудування на ринках іноземних держав. Побудована концепція зростання виробництва літаків в Україні в 2013-2017 рр. Зроблено висновок з проведеного експертного аналізу щодо нерентабельності поштучного виробництва приватних літаків. За аналізом експертних розрахунків, вітчизняне авіабудування має переобладнуватися. Динаміка потенційного попиту на поставки літаків «Антонов» в країни СНД за 2010-20017рр.. Розглянуті тенденції розвитку провідних виробників і динаміку списання літаків. Запропоновані заходи щодо забезпечення зростання серійного випуску літаків.