ПОСТАНОВКА МОДЕЛІ ІНТЕГРОВАНОГО ФОРМУВАННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРИНЦИПІВ ДИНАМІЧНОГО ПРОГРАМУВАННЯ - Шовкопляс, Алла Шагитівна; Букреев, Сергій Анатольович; Банніков, Юрій Олександрович (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2014)
Зроблено аналіз підходів і методів організації партнерства сільськогосподарських товаровиробників і переробних підприємств. Розглянуто одна з варіантів реалізації спільних інтересів у вигляді математичної моделі взаємовигідних стосунків членів інтегрованого формування – асоціації. Наведені перевагами цієї моделі у встановленні партнерських стосунків.Підкреслено ряд актуальних положень, які не знайшли віддзеркалення в моделі і вимагають подальшої розробки та врахування при інтеграції суб'єктів господарської діяльності.Ліквідуватиці недоліки пропонується з використанням принципів динамічного програмування при проектуванні зв’язків в рамках інтегрованого об’єднання.. Наведені завдання моделювання інтегрованого формування, які полягають у відображенні результативності сумісних дій підприємств у формуванні умов ефективного виробництва та створення фінансово-економічного результату. Запропонована модельпредставлена в рамках апробації з метою визначення оптимальних параметрів виробничої діяльності підприємств ТОВ "Колос", ТОВ ”Племзавод імені Літвінова” та ЗАТ ”Слов’яносербський молокозавод”, об’єднаних в інтегроване формування з метою формування виробничо-збутового ланцюга з виробництва молочної продукції кінцевогоспоживання.Розглянуто альтернативні варіанти виробництва кормової продукції в ТОВ "Колос", варіанти виробництва молока в ТОВ ”Племзавод імені Літвінова”та виробництва асортименту молочної продукції в ЗАТ ”Слов’яносербський молокозавод”. Основним стимулом до створення інтегрованих формувань є формування можливостей поліпшення процесу ресурсного та фінансово-економічного забезпечення підприємства, а також ліквідувати недолік підпорядкування економіки підприємств друг другу.