ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ПЕРЕДУМОВИ РОЗВИТКУ ОСНОВНИХ ФОРМ ГОСПОДАРЮВАННЯ НА СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЯХ - Ткачук, В. А. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2015)
Агропромислове виробництво належить до найголовніших сфер, що формують економічний потенціал держави. Розвиток ринкових умов, конкуренції в аграрному секторі економіки призводить до створення різноманітних господарських формувань по всьому технологічному ланцюжку виробництва сільськогосподарської продукції, в тому числі на основі суб'єктів малого та середнього підприємництва. Оцінка економічної ситуації в країні свідчить про значне підвищення ролі основних форм господарювання серед всіх інших форм сільськогосподарського господарювання як особливого ресурсу, здатного забезпечити економічне зростання. На етапі трансформаційних перетворень розвиток суб'єктів малого і середнього підприємництва сприяє формуванню конкурентного середовища і раціональної структури економіки, утворенню середнього класу, пом'якшенню безробіття, росту дохідної частини бюджетів усіх рівнів і т.д. Окрім необхідності підвищення ефективності діяльності основних форм господарювання в сільській економіці необхідно визнати про необхідність розвитку малого та середнього бізнесу в неаграрній сфері в якості головного елемента диверсифікації економіки сільських територій для зростання добробуту сільських жителів, збереження сільських населених пунктів.