Волошин В. С., Белопольський М.Г., Кленін О.В. Коцептуальні основи економічної програми по виходу України з кризи - Волошин, В. С.; Белопольский, Н. Г.; Кленин, О. В. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У роботі висвітлені концептуальні засади економічної програми по виходу України з кризи. Наведено зарубіжний досвід виходу провідних країн світу з кризи, зокрема досвід США щодо виходу з «Великої депресії». Обґрунтовано необхідність збільшення кількості підприємств - товаровиробників малого та середнього бізнесу. Наведено основні види діяльності підприємств - товаровиробників. Запропоновано варіанти завоювання внутрішнього і зовнішнього ринку. Висвітлено роль держави у підтримці малого і середнього бізнесу. Виявлено основні шляхи підвищення заробітної плати, пенсій, допомог. Виявлено основні проблеми у сфері зниження цін на товари і послуги. Визначено роль науки і науковців у піднятті виробничого потенціалу країни. Запропоновано оптимізація податкової політики - найважливіший важіль підняття виробничого потенціалу країни. Визначено необхідність оптимізації податкової політики, як найважливішого важеля підняття виробничого потенціалу країни. Запропоновано напрями виходу України з кризи