Вплив ентальпii та в’язкості розплаву зварювальної ванни на формування зони проплавлення - Leshchinskiy, L. K.; Matvienko, V. M.; Yurchenko, I. V.; Sukhov, N. S.; Sopov, A. S.; Rusnak, A. S.; Medved, P. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Наведені дані, які свідчать, що при наплавленні стрічковим електродом на розміри зони проплавлення впливають ентальпія та в’язкість розплаву, які залежать від середньомасової та максимальної температури зварювальної ванни. Показано, що значно більш висока максимальна температура розплаву маловуглецевої сталі в порівнянні з хромонікелевої сталлю визначає збільшення ентальпіі і зниження в’язкості. В умовах наплавлення на поверхню виробу з поперечним кутом нахилу збільшення температури, ентальпіі та рідинноплинності розплаву приводить до асиметрії перетину зони проплавлення