Природа утворення підрізів - Shchetinin, S. V.; Shchetinina, V. I.; Nikitenko, P. V.; Koval О. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Встановлені закономірності впливу форми електроду на рух дуги по торцю електроду і зварювальній ванні, тепловкладення, формування швів і електромагнітна природа утворення підрізів. Розроблено процес одностороннього високошвидкісного зварювання на низькій погонній енергії, який забезпечує якісне формування швів на флюсовій подушці і підвищення ударної в’язкості зварних з’єднань у 2-2,5 рази