Конструкція, принцип роботи і статичний розрахунок пружного вала карданної передачі - Strilets, V. M.; Strilets, O. R.; Bondaruk, A. A.; Sennikov, O. S. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Описана конструкція і принцип роботи пружних валів карданної передачі з точки зору їх деформації. Розглянута деформація профільної втулки при передачі обертального моменту через профільне трикутне або квадратне, або шестикутне, або іншого раціонального перетину з’єднання. Приводиться статичний розрахунок профільного, рухомого в осьовому напрямку, з’єднання двох частин вала карданної передачі із умови на деформацію згинання грані профільної втулки