Моделювання впливу термічної обробки на масу котунів за технологічними зонами випалювальної машини - Lobova, K. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2018)
Розроблена модель враховує фізико-хімічний склад сирих котунів, їх вологість, хімічні процеси, що протікають під час термічної обробки котунів, досліджує вплив обробки сировини на зміну маси, що дозволяє використання оптимального температуру режиму для випалу, при цьому досягаються менші витрати палива. У роботі розглянуті основні хімічні реакції, що змінюють масу залізорудних котунів