Дугове наплавлення стрічковим електродом з магнітним керуванням - Gulakov, S. V.; Burlaka, V. V.; Mironenko, A. I.; Psareva, I. S.; Timoshenko, M. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2019)
Розглянуто можливість регламентованого керування процесом переміщення дуги по торцю стрічкового електрода за рахунок її взаємодії з наведеним магнітним полем. Запропоновано два шляхи керування процесом наплавлення – із застосуванням профільованої електродної стрічки і плоскої (непрофільованої). Показано можливість управління закономірністю процесу переміщення дуги по торцю електрода в залежності від умов тепловкладення енергії дуги в електрод і основний метал та зварювальну ванну. Наведено схеми процесу магнітного управління переміщенням дуги по торцю стрічкового електрода за рахунок дії магнітного поля