Використання математичних моделей зниження температури чавуну з метою визначення вуглецьвмісних відходів - Maslov, V. O.; Dubovkina, M. Y.; Khliestova, O. A. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
У статті розглянуто теоретичні основи і дано аналіз утворення графітової спелі. Запропоновані методи визначення ділянок з максимальною кількістю вуглецьвмісних відходів.