Деякі кінетичні особливості випаровування миш’яку, сірки та фосфору з чавуну при його вакуумуванні - Kharlashin, P. S.; Bendich, A. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
За різними напрямками виконано експериментальні роботи по виявленню можливості випаровування миш’яку, сірки та фосфору з чавуну при його вакуумуванні. Проведені дослідження дають можливість усунути суперечності з питань впливу тривалості вакуумування, тиску, дифузії в прикордонному шарі рідкий чавун – вакуум, збільшення поверхневого розділу цих фаз, висоти падіння струменя рідкого металу в вакуум на досягнення значного зниження шкідливих домішок у металі, що створює високопродуктивні процеси якісної металургії.