Аналіз особливостей формування зварювальної ванни при наплавленні під флюсом стрічковим електродом - Nosovskiy, B. I.; Lavrova, O. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Для вивчення впливу розподілу енергії по ширині наплавленого валу на форму і розміри зварювальної ванни використовували випліскування зварювальної ванни, яке дозволяє за допомогою вимірювальних приладів зафіксувати профіль зварювальної ванни.