Вдосконалення конструкцій роликових вузлів спікальних та випалювальних візків - Anishchenko, O. S.; Takhtamysh, I. V.; Tarasiuk, L. I. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2020)
Розглянуті відомі конструкції роликів візків для виготовлення агломерату та котунів. Визначені переваги і недоліки конструкцій роликів. Запропоновані інноваційні технічні рішення щодо збільшення терміну експлуатації роликів: ущільнення у вигляді сальникових набивок з волокон спученого графіту, армованих сталевою ниттю; антифрикційний наповнювач для підшипників, створений з політетрафторетилену, вуглецевого волокна і графіту. Показано, що з-за осьових навантажень при експлуатації візків недоцільно використовувати кулькопідшипники в роликах, їх слід замінювати на роликопідшипники. Запропонований наближений метод розрахунку довговічності підшипників, який враховує пружну деформацію матеріалу візків при тепловому розширенні і величини зазорів у вузлах візків