Теоретичне й експериментальне визначення технологічних можливостей процесів шліфування й точіння - Ivanov, I. E. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
З єдиних позицій проведений теоретичний аналіз можливостей підвищення продуктивності обробки при шліфуванні й точінні для заданої товщини зрізу, обумовленої властивостями міцності інструмента. Отримано нову аналітичну залежність для визначення середньої товщини зрізу при шліфуванні, що відрізняється від відомої залежності лише цифровим коефіцієнтом, що відкриває нові можливості визначення умов інтенсифікації процесу шліфування. Експериментально визначені значення стійкості інструментів при шліфуванні й точінні робочих (контактних) поверхонь чаш і конусів засипних апаратів доменних печей, відновлених із застосуванням зносостійкого наплавочного матеріалу. Доведено, що з погляду зниження витрат, пов’язаних зі споживанням різальних інструментів при заданій продуктивності обробки, ефективно застосовувати процес шліфування.