Дослiдження впливу низькочастотної гідроімпульсної обробки в процесі затвердіння сталі на макроструктуру та неоднорідність великого стального злитку - Makurov, S. L.; Silkin, D. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
У статтi розглянуті сучасні теорії кристалізації і методи дослідження великих сталевих злитків. Виконано критичний аналіз способів впливу на кристалізуючийся метал з метою підвищення якості сталевих злитків. Методом фізичного моделювання та експериментальними дослідженнями у виробничих умовах показана можливість застосування ударно-імпульсного впливу для поліпшення макроструктури злитків