Закономірності та механізми корозійного розчинення сталі AISI 321 у слабокислому хлоридовмісному розчині - Narivskiy, O. E. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
В статті досліджено закономірності та встановлено механізми корозійного розчинення Cr, Ni та Fe із сталі AISI 321 у хлоридовмісному розчині з рН5 і концентрацією хлоридів 600 мг/л. Показано, що структурна гетерогенність інтенсивніше впливає на корозійні втрати сталі, ніж коливання її хімічного складу в межах стандарту