Зневуглецювання високохромистого чавуну при нагріванні під загартування - Efremenko, V. G.; Chabak, Yu. G.; Gavrylova, V. G.; Efremenko, B. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Встановлено, що під час окислювального нагрівання під загартування при 1000-1150 оС у поверхневих шарах високохромистого чавуну відбувається розчинення вторинних та евтектичних карбідів, зменшення вмісту вуглецю та збільшення концентрації хрому. Досліджено кінетику процесів, визначено кінетичні параметри, розраховано енергію активації та коефіцієнт дифузії вуглецю