Оцінка впливу величини остаточних напружень у зварних з’єднаннях двошарових сталей - Chigarev, V. V.; Kovalenko, I. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
У статті доведені дослідження впливу остаточних напружень у околошовній зоні плакуючого шару, двошарового шару двошарової сталі ВСт3сп5+10Х13 на експлуатаційні властивості контракції. Наведено аналіз зрівнювальних характеристик експлуатаційних властивостей різних біметалевих зварних з’єднань. Запропоновані розрахунки дозволять прогнозувати період працездатності металевої конструкції до періоду виходу з ладу