Формоутворення зварювальної ванни при широкошаровому наплавленні під флюсом складеним стрічковим електродом - Matvienko, V. M.; Leshchinskiy, L. K.; Mazur, V. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Показано, що при широкошаровому наплавленні складеним стрічковим електродом формоутворення зварювальної ванни залежить від геометрії складеного електроду, що впливає на характер процесу наплавлення під флюсом, розподіл теплової енергії по ширині джерела, нерівномірність розплавлення основної і бічних стрічок, коефіцієнт варіації глибини проплавлення. Математичне моделювання і результати експериментів дозволили оцінити вплив кута повороту бічних стрічок складеного електроду на форму, довжину і ширину зварювальної ванни