Принципи вдосконалення конструкції плазмотрона для поверхневої зміцнюючої обробки напрямних верстатів - Samotugin, S. S.; Haharin, V. O. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
Запропонована вдосконалена конструкція плазмотрона побічної дії. Теоретичні висновки підтверджені випробуваннями і моделюванням за допомогою спеціального розрахункового комплексу. Представлений алгоритм розрахунку і його результати