Прочностний аналіз металоконструкції вантажопідйомних кранів з використанням Solid Works - Sagirov, Yu. G. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
У загальному вигляді описана проблема експлуатації вантажопідйомних кранів, наведений короткий аналіз сучасних систем автоматизованого проектування, поставлене завдання та виділені проблеми, вирішення яких є метою даної статті. Виконаний аналіз напруженого стану з урахуванням фактичного стану (наявність дефектів, ремонтних накладок і т.п.) на прикладі мостового та портального кранів, висновки та перспективи використання наведеного матеріалу