Методи компенсації реактивної потужності в мережах з нелінійними навантаженнями - Sayenko, Y. L.; Baranenko, T. K.; Baranenko, E. V. (Вісник Приазовського Державного Технічного Університету. Серія: Технічні науки, 2014)
У даній роботі розглянуто питання компенсації реактивної потужності в електричних мережах при роботі нелінійних навантажень. Особливу увагу приділено питанню компенсації реактивної потужності для випадку, коли нелінійне навантаження є джерелом інтергармонік